6 Ocak 2014 Pazartesi

ŞEYTANINI DA AL GİT!

İş sebebiyle bir araya geldiğiniz insanlar, sorumluluklarınız aynı olduğu ve aynı parayı aldığınız halde, kurnazca ve amirlerinize sevimli görünerek bahaneler üretip yükünü sizin üzerinize yıkıyorsa farkında olduğunuzu üzerinden ZAMAN geçmeden değil, hemen yüzüne söyleyin ve önleminizi alın. Çünkü almadığınız takdirde ileride çok pişman olabiliyorsunuz.

Birkaç gündür zamanında söyleyemediklerim yüzünden kendimi yemekle meşgulüm. Çünkü "Aman ağzımın tadı bozulmasın." diye susup susup içime attıklarım, bu tip bir insan tarafından yanlış anlaşılıp, keskin bir zeka örneği gösteriyormuşçasına da kullanılıyor. Sonra aymazca soruyor "ben sana ne yaptım? Ne kadar kin biriktirmişsin?" diye...

Şimdi bir sahne hayal edin;  

İş yerinden on metre uzaklaşsa bile, telefonunu ve cüzdanını almadan dışarı çıkmayan biri varmış. Sabah otobüse, minibüse, herneyse bir taşıta binip, parasını verip işe gelmiş, sonra cüzdanının olmadığını farketmiş ve ortalığı "Cüzdanım yok, içinde de zaten para yoktu, kimliklerim vardı, kartlarım vardı. Şimdi ben onları nasıl çıkartıcam." diye velveleye vermiş.

Siz bu insanın ciğerini de bildiğiniz için biliyormuşsunuz ki kaybetmesi mümkün değil ve altından bir şey çıkacak. Önüne geleni "Sizde mi unuttum?" diye ararken dövündüğü "işten nasıl izin alacağım" kısmında desteğinize ihtiyaç duyduğu için, bu olayı sizin mantığınıza da uydurmaya, sizden fikirler almaya çalıştıkça her defasında fikirlerini çürütüp kaybolmayan cüzdan için "Ayyy onlarda da unutmamışım." cevabını verdiriyormuşsunuz.

Sonra yanına gittiğiniz amiriniz "Yazık cüzdanını kaybetmiş!" diye ona üzülürken, "Ben kaybettiğine inanmıyorum, izin almak için yapıyor. Bakın şimdi o cüzdan nasıl ortaya çıkacak." demiş ve yanınıza çağırmışsınız.

"Kredi kartlarını iptal ettin mi?" diye sormuşsunuz. "Yoook, ayyyy onları da mı iptal ettirmem lazım?" demiş, herkesin mantık yürüterek bu sonuca varabileceğini bile bile, gözlerinizin içine baka baka çaresizlik içinde "Bari arayıp iptal ettireyim." demiş. Odanıza dönmüş, biraz oyalanmış. Sonra "Cüzdanımı buldum!" sevinç çığlıklarıyla hoplaya zıplaya yanınıza gelmiş ve size sarılıp öpmüş.

Gidişinin ardından amiriniz "Ay senden korkulur!" demiş ve içinizden "Cidden bu olaydan çıkardığı acaba bu mu? Benden mi korkulması gerekiyor?" diye sorgulamışsınız...

Bu insanla her gün benzer şeyler yaşamış ve her yaptığının altında başka bir neden varken, saf ve masum olduğuyla ilgili yönlendirilmelere de katlanmak zorunda kalmışsınız.

Sonra gün gelmiş, bu insan sizi "şeytanın işi"ni yapmakla itham etmiş. Derin nefes alın!ÇOĞUNLUKLA ONUN YAPMASI GEREKENLERİ YAPTINIZ! Ama bu deyim burada bunun için kullanılmadı, hala masum olduğu yalanına sizi inandıramadığı ve kendi inanmaya devam ettiği için yazıldı.


Not: Yazdıklarımın gerçek kişi ve kurumlarla ilişkisi yoktur. Tamamen hayal ürünüdür. İzinsiz alıntılanması ve kopyalanması yasal platformda suçtur.

3 yorum: